Thumbnail
Petr Mikšíček - Přednáška o Marcebile

Muzejní spolek Žluticka  Vás srdečně zve  na svoji poslední letošní přednášku, která se bude konat 14.12.2017 v penzionu Harmonie.
Akce se uskuteční za podpory města Žlutice.
Výtěžek vstupného bude použit na záchranu márnice ve Skokách, které hrozí zřícení.

Petr Mikšíček, nezávislý fotograf a dokumentarista: „O mně“

V roce 2000 jsem  pěšky a sám obešel republiku - 1000 km za tři měsíce. Ta cesta mě naučila si vytyčit cíl a jít si za svým - doslova. Ať se cesta zdá sebedelší, sebenáročnější a sebeosamělejší - nevadí, dojdu tam. A cestou jsem se rozhodně nenudil, naopak - cesta mi přinesla nápady a inspiraci pro dalších 14 let. 

V roce 2004 jsem vystudoval obor kulturologie na FF UK v Praze. V roce 2013, kdy tuto katedru zrušili na Karlově univerzitě, jsem se i já vydal na pouť svobodným povoláním fotografa, dokumentaristy, filmaře, novináře a pedagoga. Snažím se zúročit poznatky a dovednosti, které jsem nabyl jako autor knih, výstav a webů s česko-německou tématikou ve sdruženích Antikomplex a DoKrajin, jako obchodní ředitel ve společnosti Centre for Modern Education (CZ), s.r.o a jako pedagog na FHS UK a na CZU v Praze. Od roku 2009 se věnuji psaní scénářů pro Českou televizi, natáčení dokumentů, reportáží, hraných filmů a spotů. 

Moje současná tvůrčí pouť započala v roce 2013 a rád s vámi projdu místa a témata, která baví vás a mne inspirují. Ve Žluticích to bude tentokrát povídání o Krušných horách, jejich bájích a pověstech.

 

 

Autor: MUDr. Hana Hnykova, 18. listopadu 2017
comments powered by Disqus